Wie zijn wij

Bastings Antiquairs wordt vertegenwoordigd door Charles Bastings, gecertificeerd register Makelaar & Taxateur op het gebied van antiek & kunstvoorwerpen, met specialiteit Oosters porselein.

De collectie omvat:
Een bijzonder grote collectie Chinees blauwwit porselein. (Ca. 1200 stuks)
Voornamelijk uit de late Ming en vroege Qing dynastie; Wanli (1573-1619) Kraak (1619-1661), Transition (1635-1661) 
Shunzhi (1644-1661), Kangxi (1662-1722), Yongzheng (1723-1735) en Qianlong (1736-1795).

Een collectie polychroom Chinees porselein.
Voornamelijk uit de Qing dynastie; Famille Verte &  Melk & Bloed (1662-1722), Chine de Commande (1662-1795)  Famille Rose (1723-1795), Encre de Chine (1723-1740) en Amsterdams bont (1723-1795)
 
Japans porselein; Arita en Satsuma (Meiji periode).

Collectie Delfts, Jugendstill voorwerpen, klokken, kristal, zilver, schilderijen enz.

Fraaie collectie bronzen beelden van voornamelijk Franse en Japanse makelij (Meiji periode).

Werken van onze vaste gastdelnemers; Anita de Baaij (schilderijen/bronzen), Wim Lemmens (sculpturen in marmer).

Exposities (opendeurdagen)
Drie keer per jaar worden tentoonstellingen op onze locatie georganiseerd met gastdeelnemers.
Het ruime pand geeft de bezoeker voldoende gelegenheid de brede collectie te bekijken.

Taxatie & bemiddeling
Charles Bastings is Gecertificeerd Register Makelaar & Taxateur op het gebied van antiek & kunstvoorwerpen en startte zijn eenmanszaak in 1985.

De laatste ontwikkelingen in het vakgebied worden voortdurend geëvalueerd, zodat taxatie zowel voor vervanging als voor economische doeleinden up-to-date zijn.
Taxaties worden verricht conform de regeling SRZ (gebaseerd op ISO/IEC 17024)  en op alle taxaties zijn de "Algemene voorwaarden voor Makelaars en gecertificeerde Taxateurs in antiek en inboedelgoederen", gedeponeerd bij de griffie van de arrondissementsrechtbank te Amsterdam onder nr. 075/1991 van toepassing

Taxaties worden verricht van;
Schilderijen 18e, 19e en 20e eeuw, Chinees en Europees porselein, zilver, sieraden, aardewerk, meubelen, klokken, tapijten enz.

Taxaties voor:
-Verzekering (volgens Art. 7:960 BW, op basis van vervangingswaarde) (geldig 3 jaar)
-Verdeling (op basis van economische waarde)
-Successie  (op basis van executiewaarde)

Taxaties worden uitgevoerd op minimum basistarief vanaf € 400.-* (excl. btw) en vervolgens op basis van een uurtarief. (*tarief 2024 binnen straal van ca. 30 km)

Als service worden op iedere zaterdagochtend op onze locatie mondeling taxaties verricht van voorwerpen die worden meegebracht. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

Bemiddeling:
Belangrijke kunstvoorwerpen kunnen voor cliënten als makelaar in bemiddeling worden genomen (verkoop in consignatie) en kunnen op deze wijze een nieuwe eigenaar krijgen. Als makelaar kan voor kwaliteit voorwerpen veelal een hogere netto opbrengst worden gerealiseerd als verkoop via een veilinghuis. Hele inboedels kunnen worden begeleid en afgewikkeld, de tarieven hiervoor zijn opvraagbaar.

Geschiedenis
Bastings Antiquairs is gestart in 1956 en was sinds 1961 gevestigd aan de Walstraat in Oss. In 1999 verhuisd naar de huidige locatie Molenstraat 58/60 waar de collectie het beste tot zijn recht komt.

Dit patriciërs pand (gemeentemonument) werd gebouwd in 1889 in opdracht van een Osse fabrieks-directeur, vervolgens werd het bewoond door een burgemeester, een tandarts, een notaris, een makelaar o/g en uiteindelijk door onze firma.  Het pand is van buiten maar zeker ook van binnen de moeite waard. (zie interieur/exterieur)

In de grote kamer-en-suite met daarin de fraaie kunstvoorwerpen waan je je in vervlogen tijden, een inrichting gezellig en leefbaar voorzien van bijzonder fraaie kunstvoorwerpen, die ook nog te koop zijn.

Op de eerste verdieping de Bibliotheek en `Imari kamer’ met uitzicht op het park en het Museum Jan Cunen dat regelmatig fraaie tentoonstellingen organiseert.

Drie generaties antiquairs
Reeds in de 30-er jaren hield grootvader Charles Bastings zich bezig met het verzamelen van antiquiteiten en klokken.
Verzamelaars en liefhebbers werden in de gelegenheid gesteld een collectie te beginnen of uit te breiden via deze gentlemen-dealer. De basis voor de generaties Bastings Antiquairs werd hiermee gelegd.  Zoon P. Bastings en zijn vrouw H. Bastings-van Tuijl startten in 1956 een zaak in antiquiteiten in Oss.

Kleinzoon Charles kreeg als kind de smaak van het antiquairs vak te pakken. Na zijn opleiding bekwaamde hij zich in het vak door vier jaar werkzaam te zijn bij Nederlands grootste veilinghuis Sotheby’s, waarna hij zijn beëdiging als makelaar taxateur behaalde in 1985.

Al meer dan 45 jaar presenteert Bastings Antiquairs zich op de meest vooraanstaande Nationale kunst- & antiekbeurzen, de laatste 34 jaar op de PAN (Pictura Antiquairs Nationaal) te Amsterdam.

De Brabantse gemoedelijkheid staat hoog in ons vaandel, wij nodigen geïnteresseerden graag uit ons te bezoeken, mogelijk op één van onze exposities.